FAG på Den Rytmiske

Scroll ned for faginfo

LINJER


Sangskrivning & Produktion (SP) er for dig som ønsker at blive bedre til at skrive og producere sange. Du vil i løbet af opholdet få mulighed for at sætte dit fokus så du arbejder ekstra meget med sangskrivning, lyrik og komposition, avancerede produktionsaspekter og nørde ekstra med programmer Logic Pro og Abeleton, lydstudiearbejde, PA, eller med elektronisk musik.  Du får inspiration og masser af feedback. Vi bruger hinanden,  skolens mange bands, og inviterer andre professionelle musikere der måske har en anden "vinkel".  

 Elektronisk komposition er et specielt fokus på Sangskrivning & produktion for dig, som er fokuseret på arbejdet med computeren til musik og/eller lyddesign. Vi tager specialister ind til jer - for skolens faste lærere kan en del - men vi kender nogen lever i den verden...


Music Management handler om at få musik ud til folket: din egen, dit bands eller andres. 
 Der er rigtig meget fokus på DIY. 
Vi har tilknyttet en del branchefolk for at få noget "hands on" i faget. Dette semester vil du bl.a. kunne møde Sidsel Nørgaard - projektleder på Sony Danmark & censor på konservatoriet, Mai Øvlisen - Head of communications på Distortion, og Esben Marcher - leder af SPOT festival. 
 Du får teori og praksis på event- og projektstyring, artistidentitsdannelse, videoproduktion, skrivning af pressemeddelelser og meget mere. Du kommer til at bruge en del tid udover undervisningstiden for at være med. 
Der vil være forberedelse til faget, og du vil skulle regne med at det og projekterne kommer til at tage en del af din fritid.

Musik i band er for musikere og sangere med lyst til at spille sammen med andre og blive bedre på deres instrument. Her kommer du til at spille i et band med en tilknyttet lærer - et orkester I også kommer på turne med.

Derudover vil vi hjælpe med til at nye bands dannes på skolen og hjælpe jer med at få dem til at blive til noget - evt. i samarbejde med vore Musik Management elever. 

 Du vil kunne boltre dig i inspiration - vi har 10 fastansatte og en mængde "timeansatte" lærere som også er professionelle musikere. 

Du vil få lidt soloundervisning og en del workshop med din instrumentgruppe. Lydteknik og lydproduktion giver dig mulighed for at specialisere dig i lydproduktion i stor skala.  Du kommer til at arbejde på højt niveau med både live og studielyd. Du får teori og praktisk arbejde med skolens mange bands og sangskrivere. Det kan selvfølgelig også være dine egne ting du arbejder med. Du vil først og fremmest arbejde i de store studier med protools, Studer 24 spors analogbåndoptager, digitale og analoge mixerpulte, masser af outboard osv. 
I dagligdagen er I selvfølgelig hovedaktører når der spilles live - til jam-nights, til koncerter med folk udefra, og på turneen.Elektronisk lyd og komposition  giver dig mulighed for at specialisere dig i lydproduktion i stor skala.  Du kommer til at arbejde på højt niveau med både live og studielyd. Du får teori og praktisk arbejde med skolens mange bands og sangskrivere. Det kan selvfølgelig også være dine egne ting du arbejder med. Du vil først og fremmest arbejde i de store studier med protools, Studer 24 spors analogbåndoptager, digitale og analoge mixerpulte, masser af outboard osv. 
I dagligdagen er I selvfølgelig hovedaktører når der spilles live - til jam-nights, til koncerter med folk udefra, og på turneen.


BIFAG

Lyrik 
Du kommer til at arbejde fokuseret med tekster til sang og digt. 
Vi leger med sproglige udtryk overfor omverdenen i form af sangtekster, digte, rap, samt sproglig kreativitet og dens metoder.

Musikalsk kuffert

"Fyld værktøjskassen op" så du er klar til MGK eller konservatoriet i forhold til nodelæsning, hørelære, brugsklaver, musikteori osv. Du kommer til at udvikle dig musikalsk gennem fx. rotation, og får værktøjer til improvisation og bandledelse.  Studieworkshop 
Der er fokus på de produktionsmetoder der anvendes i moderne musik-indspilning. Bifaget vil give et godt indblik i processerne omkring arbejdet i lydstudiet, f.eks indspilning, overdub og mixdown - men der vil også blive lagt vægt på at afdække feltet omkring kommunikation og ”studie-psykologi”. Vi arbejder mest i de store studier.

Mennesket i musikken 
Hvis du har lyst til selvudvikling med musikken i centrum, er dette faget for dig. Vi arbejder med coachingteknikker, og fordyber os i mødet mellem mennesker i musik som medium. 

Komposition 
Kan du lide at komponere musik, eller har du lyst til at komme i gang med det? Så er dette bifagfag noget for dig.
Du behøver ikke være guddommeligt inspireret kunstner for at lave god musik. Der er en del håndværk i det - så med det i "håndtasken" kan du skrue en god sang sammen. Det kommer du til!

Music Management som bifag ligner hovedfaget meget, men du skal ikke lave helt så mange store projekter, og fokus på økonomi, jura og projektstyring er ikke helt så stort. Hvis der brænder en hellig ild i dig kan du dog stort set lave det samme som hovedfagseleverne.


valgfag

Du kan vælge et valgfag til at supplere dit ellers ret stramme skema. Nedenfor et par af de fag vi normalt har på programmet, men det kan variere lidt fra semester til semester. 

Sport og leg

Efter en lang uge med masser af musik og arbejde inde, er det godt at røre sig.

Vi leger og dyrker sport på en lidt anden måde. 
De ting du kender får lidt andre regler så alle er mere på lige fod - og det bliver anderledes. Men vi finder også i fællesskab ting vi ikke har prøvet før - og tager ud og prøver dem. Det kan være fægtning, kajak, bounderball, goalball, klatring, parcour....

Produktion og liveafvikling af elektronisk musik 
Valgfaget vil tage udgangspunkt i Ableton Live. Vi har den store udgave, Ableton Pads og lærere som arbejder med programmet i deres eget virke. Du får en legeplads du nok ikke troede fandtes.
 
Sangens univers 
For dig som vil udvikle din sang i en glad, tryg og seriøs atmosfære. Du bliver stærkere som sanger gennem  arbejde med Sangteknik: vejrtrækning, støtte, klang, artikulation, dynamik, rytmik… 

Urban/Hip-Hop
Her er 360 grader rundt om hiphop kulturen og musikken. Vi arbejder i de små studier og laver beats, tekster og bruger en del tid til feed back.

Økologi
Hvordan bliver vi bæredygtige? Det er ikke nok (kun) at tænke over det, vi skal også handle på det. I Øko tænker vi - og vi bygger ting, ligesom generationer af højskoleelever før har gjort det på DRH. Der er bygget et halmballehus, en sauna, bålhus, en fællesplads - "verdens navle" (se billede), og en masse andet.

Kokkerriet
Lav mad fra de varme lande, og fra de kolde. Vi snakker ernæring og god praksis i et køkken.  Du lærer grundteknikker, og snakker om mad, laver mad, krydrer mad og spiser mad. 

Musik video
Arebejd med at filme, redigere og producere musikvideo. Du får både teori og masser af praksis.  

Kunst
Værkstedsorienteret fag med udgangspunkt i moderne kunst og samtidskunst. Faget rummer både teori og praksis, og du vil blive introduceret til forskellige genrer, medier og metoder, der vil danne grundlag for praktiske eksperimenter og arbejde med egne værker og projekter.
 
Praktisk Improvisation
Få den teoretiske del af musikken over på dine instrumenter. Du kommer til at  spille en masse og udvikle dit øre og dit musikalske vokabularium. 

HILIFE
Der danses, synges og spilles musik fra vestafrika sammen med Ebenezer som oprindeligt er fra Ghana.  Vi har mange afrikanske trommer og du kommer til at lære både dem og en afrikansk rytmefornemmelse og musikalsk tilgang at kende.

Flightcase bygning
Lav dine egne flightcases til "whatever" Selvom du ikke tror du er den store håndværker, så skal Keld Pedel nok hjælpe dig til at få noget der virker. Han garanterer dine cases bliver bedre, end det du kan købe.

Musikalsk historie
Ikke bare musikhistorie!
Vi snakker om musik og inspirerer hinanden med historier om den musik der tænder os og påvirker os. Du kommer til at udvikle og fintune din musiksmag i dette fag.

HØJSKOLEFAG

Højskolen giver dig heldigvis meget mere end super musikundervisning. Vi ønsker at du udvikler dig personligt - vi tror på du så bliver en bedre musiker,  og får et bedre liv ;-)

TEMATIMER

Vi organiserer højskolefagene omkring forskellige temaer, hvor du kommer til at reflektere over forskellige ting. Hvert semester har forskellige temaer.

Med udgangspunkt i et tema diskuterer vi livsvilkår og drømme. Temaerne skifter fra semester til semester. Vi har f.eks arbejdet med:

Bæredygtighed lokalt og globalt. 

Kommunikation.

Sambakultur i Brasilien. Vi tager alle sammen til karneval, og laver derfor et act med sang, dans og samba. Derudover oplæg og diskussion om kulturen, religion(en) osv.

Ud og hjem. Et projekt hvor vi tog ud til lokale personligheder, fik deres historie og lavede en sang til dem som blev opført hvor de var - på tanken, på skolen, brandstationen... - og til en koncert på skolen. 


MORGENSAMLING OG UGEAFSLUTNING

Hver morgen mødes vi til en højskolesang, beskeder og en præsentation. Både personalet og eleverne får en morgensamling, hvor de kan fortælle sig selv og/eller noget de brænder for. På den måde lærer vi hinanden bedre at kende.
Hver fredag samler vi ugen op, og kigger på den næste. Ofte er der også oplæg fra en foredragsholder, en lærer eller en elev.

FOREDRAG OG KONCERTER

Mindst en gang om ugen har vi inviteret en foredragsholder eller et band. Det er både politikere, forskere, filosoffer og musikere der holder oplæg. Koncerterne er fordelt så du helt sikkert bliver underholdt af noget du kender og udfordret af noget du ikke kender.

downloads mv

lyst til at høre mere - kontakt os!

Du kan snakke med os - fx en lærer - eller vi kan lave en aftale om at mødes.